dissabte, 27 de setembre del 2014

Ruta pel Pallars Jussà, Corroncui, Les Esglèsies i Senterada

Una ruta que el passat 30 de setembre va emocionar als més valents.

Aquí teniu més de 50 fotografies de la jornada:

https://drive.google.com/folderview?id=0Bzg2OeC3BOAuOVNVLWJJWnNuUTg&usp=sharing

   Camping de Senterada

   Pujant cap a Buira (Vall de Manyanet)

Si algú vol fer la ruta ús podeu descarregar el track gps de wikiloc del nostre company Coixeto: http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7228007RUTA PEL PALLARS JUSSÀ DES DE SENTERADA:

La característica d’aquesta ruta és el número de colls ha superar, Coll de Berri, Collada Comallonga, Coll de Perves, Coll d’Art, Collada Terres, Collada la Mola, Coll Permir i Coll de Fades, la cota màxima a superar es 1500mts en dos dels molts colls que trobarem.
Sortirem a les 6 del matí del Quebo, per arribar al camping de Senterada ( 727) a les 7.30, fer un cafè i començar a pedalar al les 8.00, pujarem per la pista asfaltada direcció a Cérvoles, (espectacular poble sobre un penya-segat). Passarem per Burguet, Naens, per pista forestal, on començarem a trobar-nos amb la característica Avedoga d’Adons. Un cim en forma d’aleta de tauró que corona la Serra de Sant Gervàs .

Seguidament  travessarem el bosc de Camporan i quan en sortiu trobarem Adons, un poble amb el massís de la Maladeta com a teló de fons. Anirem a trobar la N-260, que recorrerem només durant 3 km per coronar el Coll de Perves (1335), per tot seguit agafar una pista en direcció Nord que es pujarà fins a Prats d’Or, on sempre hi trobarem bestiar, en aquest punt, començarem a baixar cap a la Vall de Manyanet, una vall ben verge. Passarem  pels pintorescs Sentís( 1269) i Les Esglésies,(1027) just abans d’enfilar-vos a Buira, i a dalt de tot ,Santa Coloma d’Erdo (1438).

Començarem a baixar, per un camí pedregós passant per La Bastida de Bellera, un poble abandonat, ens desviarem a la dreta per  anar a veure l ‘espectacular Pont del Diable. El Pont del Diable de Sarroca de Bellera és un pont romànic situat a aquest municipi del Pallars Jussà. Antigament unia el monestir de Sant Genís de Bellera amb el poble de la Bastida de Bellera, tot salvant el barranc de Sant Genís, de notable profunditat a aquest lloc. El pont té el seu arrencament  en el terme de Senterada, dins de l'enclavament de Larén, i l'oest en el de Sarroca de Ballera, tots dos termes del Pallars Jussà.

Els experts situen l’origen del pont al segle XI, possiblement construït pels monjos de Sant Genís. Aquest s’alça 46,7 metres per damunt del fons del barranc i és d'un sol ull. Fa 2 metres d'amplada, 15’6 de llargària i la llum de l'arc únic és de 7 metres. 

D'aquest pont deia la llegenda  que el va fer el diable durant una nit per beneficiar una pastora que havia de fer uns quants kilòmetres per péixer les seves ovelles a l'altre costat del barranc i de la qual  s'havia enamorat. El que no sabem com va pagar la pastora.,
Tornarem agafar la trialera ( 6km) ràpida i divertida fins a Senterada, piscina, “estrella” i dinar.

Recorregut:
Senterada, Burguet, Cèrvoles, Corruncui, Bosc de Camporan, Adons, Port de Perves, Sentís, les Esglésies, Buira, Santa coloma d’Erdo,  La Bastida,
El  Pont del Diable i Senterada,Recorregut de: 55 km
1700  de desnivell acumulat positiu
Ruta típica pel Pirineu  per pista forestal, menys  als últims 12 km
per corriol, tècnicament fácil.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada